fredag 9. november 2012

En lang natt med Hubro

Da fikk jeg sittet natten gjennom i et forsøk på å få festet Hubroen på bildebrikka. Tok turen til fotoskjulet en god time før solen gikk ned. Rigget til 2stk blitzer som ble satt opp for optimal belysning mot sittestubben som fuglen flittig hadde benyttet (etter hva viltkamera hadde fått med seg da). En blitz på hver side med omtrent 5m avstand til stubben.
Fant at monteringen av blitzene tok så pass tid at det ble for mørkt til at jeg kunne sette autofokusen mot sittestubben, og låse fokus på denne. Måtte derfor jobbe litt med lommelykta for å få fokus ok.
Fuglen kom totalt lydløst til åteplassen først allerede i 20:30 tiden på kvelden, den store ugla dukket nærmest opp fra intet...som en skygge i skogen! Det siste besøket var seint natt/tidlig morgen i 03:30 tiden...den var på plassen i en god time hver gang.Nå viste det seg at denne natten ble ikke sittestubben benyttet i det hele tatt, måtte derfor stresse en del med finjustering av manuell fokus mot ugla som nå satte seg på sittegreina i bakgrunnen. Blitz ble derfor ikke optimalt denne natten, men fine bilder ble det fra vårt aller første møte.


Nå har jeg da også funnet synderen som er skyld i at det forsvinner så store mengder med mat fra plassen...kan ikke legge all skyld på minken lengre. :-)

Det var utrolig så stummende mørkt det ble på denne regnfulle natta... satser på stjerne/måne klart vær ved neste møte, helst også med "hjelpelys" fra hvit vinter natt :-)

Men det blir på neste date...

6 kommentarer:

Willy Gill sa...

Hallo!
Gratulerer så mye. Tenk å lykkes på første forsøk. Utrolig bra. Blir spennende å følge dette prosjektet ditt videre, for dette gav nok mersmak. Flotte bilder også, men tenk når været er optimalt og den setter seg akkurat der du planlegger. Ha ei fin helg i drittværet! Willy

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Hei Rolf

Er en seig å ikke gir opp og står i mot all motgang du har hatt med oversvømmelser mm.så er det desto kjekkere når en lykkes.
Å hvilken seleber gjest du fikk ikke alle forundt å få slike stunder med hubroen åsså på første forsøk:)Fotte bilder!!!
Du har en spennende tid foran deg og før eller siden så må jo været og bli bra...

Ps/Varsleren i treet i et innlegg under var og veldig bra:)

Ha en fine dag!

Mvh Rune


Morten Borg sa...

skikkelige blinkskudd, gratulerer

Rolf Hult sa...

Takker for kommentarer. Etter helgens ekstrem regn, stoppet vannstaden like under gulvet på skjulet. Måtte vade til livet for å kunne legge ut nytt åte. Ugla er fortsatt flittig gjest så snart mørket faller på. Krysser fingre for en god kald vinter ;)

Rolf Hult sa...

Må korrigere meg selv her... Det er 2 Hubroer som er på faste besøk ved fotoskjulet :)

Ottars fotoblogg sa...

Knallbra bilde av Hubro, flott blikk!!

Ottar