lørdag 3. november 2012

En sein kveld i fotoskjulet

Har hatt en del andre saker på timeplanen i det siste enn naturfoto. Har enkelte dager ergret meg over  herlige lysforhold...som stadig faller på tider hvor en tur i fotoskjulet ikke er mulig.

Etter en fotoseanse i studio hjemme i dag (unger som skal tas "julekort" portretter av), fant jeg dagen som fortsatt ung da klokken viste 13:00 og det fortsatt var klarvær ute.
Tok derfor turen ut til fotoskjulet for å sitte noen timer, men måtte (igjen) sitte til langt etter solnedgang før jeg skimtet hønsehauken på andre siden av vannet... hvor den fra ca. 200m avstand kom seilende rett mot meg og satte seg deretter rett på åtet.

Musvåken hadde varslet lenge i skogen bakenfor skjulet, men ble stille når hauken meldte sin ankomst.
Etter en god time, fant allikevel musvåken det best å jage hauken bort fra matfatet. Bildet nedenfor ble tatt i meget mørk skumring, og det måtte en del støyfjerning til i dette bildet.
Er meget imponert over Canon 7D og 70-200mm F2.8L i så dårlige lysforhold!


Ellers har jeg gjort et uventet funn ved sittestubben som står nærmest åtet. En skikkelig gulpebolle som er så pass stor at jeg etter en del eliminering av andre mulige arter som denne kan stamme fra, funnet at det faktisk KAN være en etterlaten fra Hubro. Det hekker Hubro lengre inne i vår kommune, og meget mulig den har tatt seg en matbit på vei utover mot kysten. Tviler på at Reven har vært innom... da måtte den ha benyttet vadestøvler for å komme helt ut hit :-)

Legger ved et bilde av gulpebollen, den er opptil 8cm lang og 8-9cm i omkrets. Inneholder mye hele beinrester og andre tegn til byttet som er spist.


Ergelig at ikke viltkameraet fikk festet "synderen" på bildebrikka, men har nå justert følsomheten på dette, i tilfelle besøket skulle gjentas en annen natt...

Ingen kommentarer: