torsdag 15. november 2012

Dvergspett

I dag fikk vi pent fotovær, og jeg tok derfor turen til kamuflasjen og ble sittende noen timer. En ung hønsehauk satt på åtet i nær 2 hele timer, og fotografen sleit med tolmodigheten da hauken aldri fikk satt seg opp i det gode lyset. Det endte med at minken kom svømmende og jaget bort hauken... hva denne hadde gjort mot minken dersom den var sulten er usikkert, men kunne kanskje blitt noen fine bilder da. Nå var hauken mett og tok avgårde.
Like etter kom musvåken og jaget minken ut i vannet igjen, men nå var det skumring og det gode lyset borte.

Ellers var det på småfuglforingen i skogen de beste motivene meldte seg. En Dvergspett var på besøk hele dagen, og denne var et lyspunkt når gjelder å skape aktivitet rundt foringen.


Dvergspett i motlys:

Blåmeisen er alltid tilstede og finner stadig på nye sprell....kanskje den bare speiler seg i vannet -eller tenker om et blad kan holde ham flytende :)


Ellers er det fortsatt stor nattlig aktivitet fra Hubroparet. En natur fotograf blir lett stolt av å ha "sitt eget" hubropar som faste gjester hver natt. Kanskje kan jeg kalle dem "Ryfylke paret" :-)

3 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Det er vel uforutsigbarheten (for et krøkkete ord!) som gjør naturfoto så facinerende.

Nr 2 av dvergspetten var flott.

Ottars fotoblogg sa...

Fine bilder der jeg likte best det første av dvergspetten.

Ottar

Rolf Hult sa...

Takk for kommentarer Torbjørn og Ottar. Nå er vinteren kommet her hos oss, og værmeldingen gir mulighet for ny spennende natt i skjulet fremover.