lørdag 31. januar 2015

Kongen har landet!

Ikke før er den nye bua innviet med besøk av havørn, så stiller sannelig selveste kongen også opp på plassen i dag. Mere riktig kanskje å kalle den for kronprinsen, da dette er en yngre utgave av denne stolte ørna vår, og som til anledningen har fartet helt ut mot kysten fra innlandets snødekte daler.
Ravnene holder tidvis et veldig leven, der de krangler om sitteplassene ved åtet. Virker nesten som de tidvis sitter i grupper og "baksnakker" motparten når denne ikke følger med :-)Håper og regner med det blir noen flere fine møter der oppe i heia utover vinteren. Nå virker det som både Yr og Storm har innsett at vi går lysere tider i møte, med massevis av soldager på langtidsvarslet. Nå er det vel slik at lettere overskyet himmel skaper en bedre lyssetting, men morgensolen er herlig å få uansett. Kanskje nettopp når en "føler" at ørna kan komme til å sette seg foran kameralinsa i denne beste tid på dagen - I dag misset den sola med en time, men fine første-bilder fikk vi da.

4 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Flott vintertidsfordriv å sitte på ørneåte. Det første ble veldig flott og det siste i samme klasse.

Knut Børge Strøm sa...

Kongeørna er bare en helt rå fugl. Likte godt det første bildet i denne serien.

Knut Børge

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Det var kjekt at du har fått igjen for alt arbeidet du har lagt ned:)
Håpe du får tatt deg en tur og to til neste uke siden meldingene er så gode.
Snø er sjelden vare på våre kanter vettu:)
De 3 siste bildene var knallbra!!!

Mvh Rune

Rolf Hult sa...

Heia, takker for kommentar. Mye fint vær utover uka også ja. Bilen er opptatt en del fremover her hjemme, men skal ha førstkommende onsdag i bua, gleder meg :-)