mandag 25. mars 2013

Småfugler og grevling

Hubroen har utelatt å komme på besøk nå siste par ukene. Årsaken er flere katter, grevling og reven som er faste gjester hver natt nå. Satser på at når tela i bakken gir seg og skogen igjen blir del av våtmark/sump, vil Hubroen igjen bli alene om plassen nattestid.


Ellers blir det bare mer og mer spetter som kommer fast til foring. Skogen er ypperlig for spettene da trærne er morkne og mosegrodd...mye snadder for spettene under barken mao.

Gråspett (Hun)
 
Flaggspett (Hun)
 
Flaggspett (Han)

Gjerdesmett er en liten krabat på bare ca 8gr. Den er vanskelig å få lenge nok i søkeren til å få bra bilder av den, der den hopper fra rot til rot langs bakken. I skogen ligger mye rotvelt og en del oppløet felte trær som er råtten og mosegrodd...perfekt for den lille Gjerdesmetten dette miljøet.


Ellers noen av skogens vante underholdere...
 
 
 
Hauken er alltid på lur, men småfuglene bryr seg fint lite så lenge rovfuglene holder seg til sin egen mat... Desto mer leven blir det når flere musvåk og hauker krangler i skogen bak kamuflasjen, mens den store hunnen okkuperer foringsplassen :-)
 
 
 
 
Ha en fin påske! :-)

3 kommentarer:

Lasse sa...

Fint ljus o vackra bilder. Hökens blick....!

Ole Arne sa...

Mange flotte bilder her..!
Håper du lykkes med Hubroen.
Ikke lett når det er kattedyr i nærheten..

Rolf Hult sa...

Hei og takk for kommentar. Satser på å lage til en "plattform" slik at ikke åtet er så lett tilgjengelig for mink og grevling. Reven og kattene er det verre med.

Håper å starte på ny "hubro sesong" nå i sommer.