torsdag 9. februar 2012

Hauk og våk i stillingskrig

Den voksne hønsehauk hunnen har ikke vist seg på en stund, men ungfuglene har fine dager ved matfatet, nå da vinteren er kommet og isen har lagt seg på vannet. Potensielle byttedyr har trekt lengre ut mot kysten.


Den ene ungfuglen er en hun, som også er ringmerket. Denne er en del større enn den andre ungfuglen som sannsynligvis er en han (sees på fargen i øyet som går mer mot orange) -hannen må pent holde seg noe mer i bakgrunnen. Denne var ikke ringmerket, og derfor også fra et annet kull unger.


Det er lett å se hvorfor hønsehauken er sjefen ved matfatet. Klørne og nebbet er betydelig kraftigere enn hos musvåken som jakter mest på smågnagere -hauken tar storfugl, hare og ekorn. Eneste ganger musvåken klarer å jage hauken bort fra åtet, er når denne allerede har sett seg ferdig på plassen :)


Håper nå på virkelig fine lyse vinterdager fremover, slik at bildet jeg håper skal sitte når motiv og lys klaffer skal blir mulig....må nok en del mer dager i bua før dette nåes. I mellomtiden er det spennende å bare studere disse fine fuglene, og følge med på deres kamp for tilværelsen :)

3 kommentarer:

villmarkbill sa...

Flotte bilder Rolf,bra plass du har

Knut Børge Strøm sa...

Tydelig at du sitter på en skikkelig skattekiste hva rovfuglfoto angår. Mange fine bilder å finne, men i dette innlegget falt jeg mest for det første i rekken. Fint og teknisk bra portrett av unghauken i forsvarspositur.

mvh Knut Børge

Rolf Hult sa...

Hei,Takk for kommentarer. Syntes det var stas å få treff på fugl så tidlig på ny plass. Håper det blir mange lyse fine vinterdager fremover nå :)