onsdag 17. oktober 2012

Varsler er også rovfugl...

Etter noen uker med foring på åteplass av både rovfugl og småfugl er det nå mye liv på plassen. Det kan gå mange timer i "bua" med herlig bra lysforhold, men desverre som oftest står ikke fuglene i kø når lyset er på sitt beste.

Småfugler og kråkefugler er gode varslere når det kommer rovfugl inn fra skogen. Håper på besøk av spurvehauken også til vinteren. Denne gang ble det liv i skogen da en sjelden gjest kom på snarvisitt...en Varsler!


At denne lille fuglen på størrelse med en trost faktisk er rovfugl som tar både mus og småfugl er det ikke alle som er klar over. Småfuglene satte IKKE pris på dette besøket! :-) Mer info på Wiki: Varsler

Ellers er både musvåker og hønsehauk faste gjester, i tillegg til en "haug" med mink... :-/
Her er voksen Hønsehauk (han) etter å ha forsynt seg på åte i over en time i dag:


Gjerdesmetten er utrolig artig å ha rundt plassen, setter seg inne i solblenderen på 400mm objektivet, og er rett så det er ute på tur blant sittepinnene for rovfuglene....ikke store karen på ca 8gram dette :-)


Noen småfugl (her en blåmeis) viser stor interesse for viltkamera. Dette har vært nyttig å ha på plassen for å kunne kartlegge besøkstider på åteplassen:


2 kommentarer:

Willy Gill sa...

Hei. Veldig moro å lese rapporten din fra åteplassen din. Fine bilder også! Vi har jevnlig besøk av spurvehauken på plassen vår, og hønsehauken pleier å være fast gjest fra november til mars. Musvåken har ennå ikke kommet ned av en eller annen grunn. Blir gøy å følge med deg videre i høst og vinter. Mvh Willy Gill

Rolf Hult sa...

Takk for kommentar Willy, Har sittet en del timer nå i det siste i håp om å få fine bilder i bra lys med høstfargene i bakgrunnen. Leit å se fuglene utebli til dette lyset er borte :)

Uansett, vintersesongen byr sikkert på mye annet bra som motiv OG opplevelse..